Wethouder drinkt koffie en kijkt film

Wethouder Marleen Damen (portefeuille: Gezondheid, Jeugdzorg en Welzijn) was op 17 oktober 2019 aanwezig in de kantine van Sporting Trigon, gewoon om informele gesprekken te voeren met deelnemers aan de wekelijkse bijeenkomst van Ouderencontact Profburgwijk. Ze was namelijk nieuwsgierig hoe ouderen in onze wijk in een soort clubje met elkaar omgaan, wat ze precies van het Leidse stadsbestuur verwachten, en wat hun drijfveren en gevoelens zijn. Dat klinkt allemaal heel plechtig, maar mevrouw Damen is gewoon een gezellig mens waarmee het goed praten is. Dat deden velen van de aanwezigen dan ook, met een kopje koffie erbij, en een koekje.

Marleen Damen in een geamuseerd gesprek

vooraan in de  kantine

een goed bezochte ochtend

Het rondje gesprekken met de wethouder werd gevolgd door een prachtige serie films ‘uit d’ oude doos’, weer knap verzorgd door Pim Perquin en Wouter de Bruijne.  Historische beelden gefilmd door Emile Tieman over het leven aan de Waardgracht voor de Tweede Wereldoorlog, en over een reeks  3-oktober vieringen in onze stad.  Als afsluiting een alleraardigst fimpje met spot op onze moderne verslaving aan communicatiemiddelen en social media.

Dit bericht is geplaatst in Rapportages. Bookmark de permalink.