Lustrum en feestelijke opening van de Jeu de Boulesbaan

Op donderdag 12 juli 2018 vierde het Ouderencontact Profburgwijk haar eerste lustrum. In 2013 werd het Ouderencontact, toen nog ‘Wijkgroep Ouderen’ geheten, opgericht door een paar enthousiaste buurtgenoten. Het doel was om als buurtgroep regelmatig contact met elkaar te hebben, lezingen en activiteiten te organiseren, en om elkaar te helpen en te stimuleren. Het aantal deelnemers is in de loop van de tijd fors toegenomen.

Het speciale lustrumlied wordt gezongen

Er waren op donderdag 12 juli meer dan 60 buurtgenoten in het gebouw Sporting Trigon op de vloer om het feestelijke feit van 5 jaar bestaan te vieren. Er was voor de gelegenheid een speciaal feestelijk lustrumlied gecomponeerd.

Er is heel wat gebeurd in die afgelopen 5 jaar. We noemen: de Nieuwsbrief, het Wijkkompas, de wijktelefoon, de kringen en cursussen, lezingen, Politiek Café, deze website, veelvuldig overleg met wethouders en ambtenaren van de gemeente, de wijkenquête en het Woonmanifest, en niet te vergeten de fameuze uitjes in de natuur georganiseerd door Helias Udo de Haes. Ons recente pronkstuk is de Jeu de Boulesbaan. Deze is met gemeentesubsidie aangelegd in het najaar van 2017 en is al een tijdje onofficieel in gebruik.

De plechtige opening van de Jeu de Boules baan

Er werd aandachtig geluisterd naar Jan’s toespraak

Resultaat van de eerst ronde

Vandaag werd onder veel applaus de eerste officiële bouchon (het kleine balletje, ook wel de ‘but’) geworpen, gevolgd door de grote metalen boules van de deelnemers. Uiteraard mochten de initiatiefnemers van de baan de eerste wedstrijd spelen.  De rol van Tireur was weggelegd voor Jan de Bruine. Een perfecte worp!

Ton Polderman werpt zijn boule

Dit bericht is geplaatst in Rapportages. Bookmark de permalink.