Coronacrisis mededelingen

logo_nieuwsbriefKlik op het plaatje voor de meest actuele nieuwsbrief 

 

 

14 juni 2020: Tuin van de Smid is weer open!

De terrasjes in Leiden zijn weer open (gereguleerd, dat wel) wat inhoudt dat we met mooi weer bij elkaar kunnen komen, bijvoorbeeld buiten in de Tuin van de Smid! We denken aan de donderdagen, 10:30. Vrijblijvend. Zie de Nieuwsbrief (klik op het plaatje).


3 april 2020: Gebruik ZOOM niet voor vertrouwelijke conversaties

Veel mensen gebruiken ZOOM om een beeldverbinding te hebben met school, werk, kinderen, ouders of kleinkinderen. Gebleken is dat ZOOM heel slordig omgaat met gegevens en met videoberichten van gebruikers. Gebruik ZOOM hierom spaarzaam en ga over op bijvoorbeeld videobellen met WhatsApp, Facetime of Skype als u vertrouwelijke zaken wil bespreken. (redactie: intussen heeft Zoom de veiligheid opgevoerd)


10 maart 2020: Ouderen kwetsbaar!

Na breed overleg hebben de Stuurgroep en de Programmacommissie van het Ouderencontact geconcludeerd dat de bedreigingen van het Corona virus door groepen bij elkaar komende ouderen serieus genomen moeten worden. Zij blijken immers heel veel kwetsbaarder dan groepen jongeren. En ook daar worden nu allerlei maatregelen genomen om de infectie te voorkomen.

We hebben dus besloten dat we met ingang van aanstaande donderdag 12 maart de wekelijkse bijeenkomsten bij Trigon tijdelijk stop moeten zetten. De in onze laatste Nieuwsbrief aangekondigde programma’s gaan dus voorlopig niet door.

Velen van ons zal dat spijten.

Ook de Tuin van de Smid is wegens de Coronacrisis gesloten. Geen koffiedrinken voorlopig.