Wijkkompas

Het Wijkkompas 2016-2017 (derde editie) is een gids waarin op een overzichtelijke manier alle diensten en voorzieningen waar wij als ouderen in de wijk behoefte aan hebben bijeen zijn gebracht.

Per behoefte (aan vervoer, bijvoorbeeld, of maaltijden) vindt u de mogelijkheden.

Via de vele links in het wijkkompas kunt u rechtstreeks naar de betreffende website gaan voor meer informatie.

 

U downloadt de meest recente versie (2016-2017) door op het plaatje te klikken

Nuttige adressen die na de publicatie van het Wijkkompas binnen kwamen:

    1. Opgeruimd voelt netjes http://opgeruimdvoeltnetjes.nl/index.html

‘Opgeruimd Voelt Netjes’ is er voor iedereen die geen tijd, energie of zin heeft om schoonmaak- of opruimklussen te doen.

Zijn er bij jou thuis klussen die blijven liggen en die je het liefst wel gedaan zou zien?

  • Zie je er tegenop om het alleen te doen?
  • Heb je er geen tijd voor?
  • Wil je het uit handen geven?
    1. Thuislinq http://www.thuislinq.nl/over-thuislinq

ThuislinQ maakt het dagelijks leven comfortabel. Dit doen we door te bemiddelen bij werkzaamheden die in en rond het huis moeten gebeuren. Dit betreft veelal diensten die niet meer uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning of Zorgverzekeringswet betaald kunnen worden.

ThuislinQ ziet het als haar missie om deze diensten aan particulieren aan te bieden voor aantrekkelijke tarieven. ThuislinQ biedt daarvoor het digitale platform www.thuislinq.nl.

Dit kunnen we bereiken door de overhead zeer laag te houden. Geen groot kantoor, geen managers. Direct contact met klanten, met ThuislinQers.

ThuislinQ is een initiatief van Bridging Consultancy Services en is gevestigd op het adres Witte Singel 17 in Leiden. ThuislinQ is bij de KvK ingeschreven onder nummer 62646281. Het BTW-nummer: NL057681673B01.

    1. Oscar Seniorhttp://www.huis-van-morgen.nl/nieuws/oscar-senior-helpt-tegen-eenzaamheid-onder-ouderen

Oscar Senior is een nieuwe gratis app die ervoor moet gaan zorgen dat ouderen gemakkelijker contact met vrienden en familie kunnen houden. Op deze manier kan het gevoel van eenzaamheid verminderen.

De app is zo ontwikkeld dat ook ouderen die geen verstand hebben van computers ermee om kunnen gaan. Daardoor kunnen ze op een gemakkelijke manier betrokken worden bij de digitale samenleving en het contact met familie en vrienden, maar bijvoorbeeld ook met zorgverleners, onderhouden.

Via de speciale app kunnen senioren op een gemakkelijke en heel gebruikersvriendelijke manier bijvoorbeeld beeldbellen en chatten, maar ook foto’s delen, spelletjes spelen en een agenda of alarm instellen. De app heeft grote knoppen en een gebruiksvriendelijk menu, op die manier zullen ouderen niet gemakkelijk ‘verdwalen’ op de app. Een ander voordeel is dat Oscar Senior via een tablet of smartphone op afstand beheerd kan worden door een familielid. De app is ontworpen samen met mogelijke gebruikers. Oscar Senior is te downloaden via de App Store en via Google Play.