Huiskamerbridge

Huiskamerbridge

Sinds oktober 2018 is er in de wijk een huiskamer-bridge competitie. Het leren kennen van andere bridgers in de wijk en vooral het samenkomen en de gezelligheid staan hierbij voorop.
Het werkt als volgt: één keer per maand word je als paar gekoppeld aan een ander paar. Onderling bepalen jullie dan wanneer en waar wordt gespeeld. Dan spelen jullie 16 spelletjes en de score wordt genoteerd. Als iedereen de spelen heeft gespeeld, volgt een (onderlinge) uitslag.
De spellen zijn gekopieerd van een ooit gespeeld toernooi. Daardoor is het soms ook mogelijk de behaalde scores te vergelijken met de scores van de deelnemers van dat bewuste toernooi.

Alle deelnemende paren spelen in een maand dezelfde spelletjes, die rondgaan in een tas. Die bridgetas moet worden opgehaald en later ook weer worden teruggebracht bij ondergetekende. In die tas zitten behalve de 16 mapjes met spellen ook een bridge tafelkleed, een tafelbord, twee maal
Berry’s geheugensteun en twee maal Berry 5 in een flits en natuurlijk score kaartjes. Bidding boxes zijn te leen bij ondergetekende en mogen in bezit gehouden worden, zolang de Corona-maatregelen dit vereisen.

Iedere nieuwe maand speel je als paar 16 andere spelletjes tegen nieuwe tegenstanders uit de wijk. Wanneer? dat kan ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds; het is maar wat jullie afspreken. Waar? Zelf bepalen bij wie. Speeltempo? Ook dat bepaal je samen met het andere paar.

Momenteel doen 14 paren mee. Uitbreiding blijft mogelijk.
Enthousiast geworden? Geef je dan bij mij op (bij voorkeur als paar).
Kosten eenmalig € 5,- per persoon.

Agnes van Lierop
Moddermanstraat 79
Telefoon: 071 – 5126774
Mail: huiskamerbridge@profburgwijk.nl