In memoriam: Jan de Bruijne

In memoriam: Jan de Bruijne

Op 3 oktober 2020 overleed Jan de Bruijne, een van de oprichters van de club die we tegenwoordig ‘Ouderencontact Profburgwijk’ noemen.

Ooit, in 2013 is het Ouderencontact Profburgwijk geboren uit een initiatief uit de Wijkvereniging, een bijeenkomst in de Vredeskerk en de reactie van een groepje pioniers. Jan was daar bij en zag vanaf dat allereerste begin de waarde van een onderlinge organisatie met ouderen uit de wijk.

De organisatie die groeide werd niet door iedereen begrepen: geen vereniging, geen juridisch onderbouwde institutie, maar een club met de naam waar Jan zo aan hechtte: ’Ouderencontact van de Profburgwijk’. Niet meer en niet minder. Sinds die tijd hebben we samengewerkt en de bijdrage van Jan is al die jaren groot, zonnig, enthousiast, belangeloos en stimulerend geweest. Jan kende iedereen in de wijk (u ook?), zag altijd praktische mogelijkheden, kwam concreet in actie en zorgde dat anderen meededen. Op basis van de contacten met Gerda Oomkes gaf hij de aanzet tot de wekelijkse Trigon-bijeenkomsten, en later de jeu de boulesbaan met een bankje, de Chikung-lessen, een huiskamerkring over levensvragen, het werken aan een blok appartementen voor ouderen uit de wijk. Het was heel prettig om samen te werken-in de Stuurgroep en daarbuiten-en het resultaat is de moeite waard !

We missen je (nu al), Jan.

zie ook een interview met Jan in het Leidsch Dagblad

Jan houdt een inleidend praatje bij de officiële opening van de Jeu-de-Boulesbaan, 14 juli 2018

Reacties zijn gesloten.