5 december 2019 = Sint Nicolaaspret

5 december 2019 = Sint Nicolaaspret

Op onze wekelijkse Ouderencontact bijeenkomst in de kantine van Sporting Trigon had iedereen een pakje meegenomen, een niemendalletje, een grapje voor de gelegenheid. Sommigen hadden hun presentje zelfs van een sinterklaasrijm voorzien en een fleurige passende verpakking gekozen. Klein detail: buiten de kantine stond heel schattig een klomp met wat krachtvoer voor Sint’s viervoeter. Bij de koffie was er speculaas, pepernoot, snoepjes en lekkere kruidnootjes.

Binnen werd in twee groepen een spelletje ‘pakjes wisselen’ gedaan. Een dobbelsteen bepaalde wat er gedaan moest worden: 1: pakje weggeven, 2: pakje wisselen met de buurman links, 3: pakje wisselen met buurman recbts,  4: iedereen zijn/haar pakjes verschuiven naar de buurman rechts, 5: iedereen pakjes verschuiven naar de buurman links: 6: pakje (erbij) pakken. Na een paar rondjes dobbelen waren alle pakjes vele malen door ieders hand geweest. Uiteindelijk werden de presentjes eerlijk verdeeld zodat iedereen met een grote glimlach naar huis ging. Alle kruidnootjes waren op. Heel geslaagd!

Reacties zijn gesloten.